phpBB 3.2.0-b1 released

General discussion of development ideas and the approaches taken in the 3.x branch of phpBB. The next feature release of phpBB 3 will be 3.2/Rhea followed by 3.3.
Forum rules
Please do not post support questions regarding installing, updating, or upgrading phpBB 3.1. If you need support for phpBB 3.1 please visit the 3.1.x Support Forum on phpbb.com.

If you have questions regarding writing extensions please post in Extension Writers Discussion to receive proper guidance from our staff and community.
Post Reply
User avatar
david63
Registered User
Posts: 217
Joined: Mon Feb 07, 2005 7:23 am
Location: Lancashire, UK

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by david63 » Sat Feb 06, 2016 6:52 pm

Nicofuma wrote:
Sat Feb 06, 2016 6:01 pm
David: could you give any insight on how to reproduce your issues? 3.1.7 fresh install or not ? System ? Web server ? Php version ? Etc...
The 3.1.7-pl1 is an upgrade from many iterations of 3.1. Running this on Windows using Xampp, Apache 2.4.17, php 5.6.14
CHItA wrote:
Sat Feb 06, 2016 6:28 pm
david63 wrote:
Sat Feb 06, 2016 2:28 pm
Also when running the update (and the install) there are periods of no apparent activity. The page just sits there showing nothing - no progress bar, no "Please wait" message, no spinner.
Could you elaborate on this a bit?
Whenever it is going from one stage to the next
David
Remember: You only know what you know -
and you do not know what you do not know!

User avatar
John P
Posts: 156
Joined: Sun Nov 04, 2012 7:39 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by John P » Sat Feb 06, 2016 9:07 pm

david63 wrote:
Sat Feb 06, 2016 6:52 pm
Whenever it is going from one stage to the next
Yes this is the problem, if I slow down the dbserver it creates lesser tables when it stops. However it still shows 11%. Think it's fake.

sajaki
Registered User
Posts: 86
Joined: Mon Jun 21, 2010 8:28 pm

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by sajaki » Sat Feb 06, 2016 9:29 pm

sajaki wrote:
Sat Feb 06, 2016 5:40 pm
CHItA wrote:
Sat Feb 06, 2016 3:39 pm
sajaki wrote:
Sat Feb 06, 2016 1:11 pm
I updated to 3.2-b2 from a2 through a git merge phpbb/prep-release-3.2.0-b1, how do i update the database only ?
You can merge https://github.com/phpbb/phpbb/pull/4161 .
Ok i'll try that. although it seems weird that this PR wasn't included in beta 1.
sorry that didn't work.
Bildschirmfoto 2016-02-06 um 22.27.39.png
running mamp 3.5 with php 5.6.10 & mysql 5.0

dmzx
Registered User
Posts: 9
Joined: Fri Feb 05, 2016 9:10 pm

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by dmzx » Sun Feb 07, 2016 9:53 am

Got this when saving extension settings in ACP.
Settings will be saved only message will appear.

Image

User avatar
Marc
Development Team Leader
Development Team Leader
Posts: 123
Joined: Thu Sep 09, 2010 11:36 am
Location: Munich, Germany

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by Marc » Sun Feb 07, 2016 10:49 am

Does the error message display differently on the main acp page or does it not appear there?

User avatar
david63
Registered User
Posts: 217
Joined: Mon Feb 07, 2005 7:23 am
Location: Lancashire, UK

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by david63 » Sun Feb 07, 2016 11:20 am

By some convoluted route I have managed to update one of my 3.1.7-pl1 boards

I uploaded the 3.1.7-pl1 -> 3.2.0-b1 package, ran update and selected update database (although it did not update the version in the config table) and then copied the updated files from the 3.2.0-b1 files package.
David
Remember: You only know what you know -
and you do not know what you do not know!

User avatar
david63
Registered User
Posts: 217
Joined: Mon Feb 07, 2005 7:23 am
Location: Lancashire, UK

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by david63 » Sun Feb 07, 2016 11:23 am

In 3.2.0-b1 there may be a bug.

If I have an extension that has INCLUDECSS and/or INCLUDEJS then those files are not activated until the cache is deleted and the page reloaded.
David
Remember: You only know what you know -
and you do not know what you do not know!

Nicofuma
3.2 Release Manager
3.2 Release Manager
Posts: 297
Joined: Sun Apr 13, 2014 1:40 am
Location: Paris

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by Nicofuma » Sun Feb 07, 2016 12:13 pm

That's due to the cache. If you are not in debug mode that's normal.
In a production mode a lot of things are done to optimize the application. And it also means that the cache has to be cleared every time you change something in an extension (it is done automatically when enabling/disabling an extension bu not when updating the board)
Member of the phpBB Development-Team
No Support via PM

User avatar
david63
Registered User
Posts: 217
Joined: Mon Feb 07, 2005 7:23 am
Location: Lancashire, UK

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by david63 » Sun Feb 07, 2016 12:54 pm

Nicofuma wrote:
Sun Feb 07, 2016 12:13 pm
And it also means that the cache has to be cleared every time you change something in an extension (it is done automatically when enabling/disabling an extension bu not when updating the board)
But I am not changing anything - just enabling an extension and then configuring it in the ACP. I know that purging the cache is done when enabling/disabling an extension so it seems strange that I have to purge the cache again. It never did this with 3.2.0.-a1/2
David
Remember: You only know what you know -
and you do not know what you do not know!

CHItA
Development Team
Development Team
Posts: 128
Joined: Thu Mar 12, 2015 1:43 pm
Location: Budapest, Hungary

Re: phpBB 3.2.0-b1 released

Post by CHItA » Sun Feb 07, 2016 1:09 pm

RMcGirr83, John P: Please add a comment to this ticket with the server config you running and with the timeout settings you are using (e.g. max_execution_time in php.ini etc).

If you think you are seeing timeout issues, please do the same and please also let me know where in the installer the timeout occurred.
david63 wrote:
Sat Feb 06, 2016 2:28 pm
Also when running the update (and the install) there are periods of no apparent activity. The page just sits there showing nothing - no progress bar, no "Please wait" message, no spinner.
If this problem is only resolved when you refresh the page, then i would appreciate if you could do this as well.

Post Reply