Mass Email - sends to Admins but not to members

Temporary forum to obtain support while phpBB.com is offline.
Please use the support forum on phpBB.com
Forum rules
Temporary forum to obtain support while phpBB.com is offline.
Please use the support forum on phpBB.com
Locked
geoffr
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2009 3:38 am

Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by geoffr » Tue Feb 10, 2009 3:50 am

I am using v3.0.0. I can successfully do a mass emailer to Administrators, but when trying to send to "all users" or to "registered users" it fails with the error:

moderator 58.106.242.170 Tue Feb 10, 2009 3:41 am E-mail error
» EMAIL/PHP/mail()
/ucg_youth_forum/adm/index.php

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_messenger.php on line 410: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable or not local


We currently have only 10 users, as I am still setting this forum up.

My email settings are:

Enable board-wide e-mails: enabled
Users send e-mail via board: enabled
E-mail function name: mail
E-mail package size: 50
Use SMTP server for e-mail: no

Help much appreciated!

Thanks,
Geoff

AoT
Registered User
Posts: 1
Joined: Tue Feb 10, 2009 4:51 am

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by AoT » Tue Feb 10, 2009 4:53 am

odd - I can send to whole list (303) but not just to admins (5).
however it sends out 5 copies of the email to each member (& gets us blocked)
phpBB3.04 (latest) - tried both smpt & non

User avatar
COD3M4ST3R-X
Registered User
Posts: 228
Joined: Wed Nov 05, 2008 7:52 am
Location: Lahore,Pakistan
Contact:

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by COD3M4ST3R-X » Tue Feb 10, 2009 5:15 am

geoffr wrote:I am using v3.0.0. I can successfully do a mass emailer to Administrators, but when trying to send to "all users" or to "registered users" it fails with the error:

moderator 58.106.242.170 Tue Feb 10, 2009 3:41 am E-mail error
» EMAIL/PHP/mail()
/ucg_youth_forum/adm/index.php

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_messenger.php on line 410: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable or not local


We currently have only 10 users, as I am still setting this forum up.

My email settings are:

Enable board-wide e-mails: enabled
Users send e-mail via board: enabled
E-mail function name: mail
E-mail package size: 50
Use SMTP server for e-mail: no

Help much appreciated!

Thanks,
Geoff
Set the email package size to 0.
Image
Long Live PhpBB!

geoffr
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2009 3:38 am

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by geoffr » Tue Feb 10, 2009 5:20 am

OK, just tried that, but still failed. Do I need to shut-down, and log back in for this to take effect?

If not, any other ideas?

thanks,
Geoff

User avatar
COD3M4ST3R-X
Registered User
Posts: 228
Joined: Wed Nov 05, 2008 7:52 am
Location: Lahore,Pakistan
Contact:

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by COD3M4ST3R-X » Tue Feb 10, 2009 5:28 am

geoffr wrote:OK, just tried that, but still failed. Do I need to shut-down, and log back in for this to take effect?

If not, any other ideas?

thanks,
Geoff
If u have SMTP enabled try disabling it.
and ask one of your users that are they getting any mail
and Upgrade your board to 3.0.4
Can u post an image of your Email settings page.
Image
Long Live PhpBB!

geoffr
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2009 3:38 am

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by geoffr » Tue Feb 10, 2009 5:50 am

Thanks. Here is the screen capture:

Image

Geoff

User avatar
COD3M4ST3R-X
Registered User
Posts: 228
Joined: Wed Nov 05, 2008 7:52 am
Location: Lahore,Pakistan
Contact:

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by COD3M4ST3R-X » Tue Feb 10, 2009 6:11 am

enter localhost in your SMTP server name but dont enable it.
and enter ur email in small letters. abc@abc.com
Image
Long Live PhpBB!

geoffr
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2009 3:38 am

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by geoffr » Tue Feb 10, 2009 6:27 am

OK, I have tried it with these settings, but still same error:

Image

Geoff

User avatar
COD3M4ST3R-X
Registered User
Posts: 228
Joined: Wed Nov 05, 2008 7:52 am
Location: Lahore,Pakistan
Contact:

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by COD3M4ST3R-X » Tue Feb 10, 2009 6:50 am

Dont enter that email address as your username if you are not sure.
Try upgrading to latest ver 3.0.4 recommended.
Image
Long Live PhpBB!

geoffr
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2009 3:38 am

Re: Mass Email - sends to Admins but not to members

Post by geoffr » Tue Feb 10, 2009 6:58 am

I see, I misunderstood your previous email.

I tried it again, but no success. I guess I will need to upgrade. Are others having problem with this?

Thanks,
Geoff

Locked