Help for easymod

Having problems installing EM? Let's fix that
Forum rules
DO NOT give out any FTP passwords to anyone! There is no reason to do so! If you need help badly enough, create a temporary FTP account that is restricted to only the files that you need help with and give the information for that. Giving out FTP information can be very dangerous!
Locked
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: Help for easymod

Post by Nightrider » Wed Mar 07, 2007 10:26 pm

If your host requires that your file permissions be set to 755, then you will have to install this modified version of EM to work on your server...

Awardspace Instructions w/Download

You can download this EM version that I have modified to work on Awardspace sites. The file can be found in the downloads/phpBB/EasyMod section at the top of the page. Make sure that all uploaded file permissions are set to 755:

easymod_awardspace.zip

Here are the instructions for modifying your EM installation files if you choose to do it yourself rather than use the modified EM version that I supplied above:

Awardspace Modifications

Your board requires script file permissions to be set to 755 instead of 644 like most other boards. So even if EM installs correctly, the EM file permissions would be set to 644...

Unfortunately for sites like your's, EM sets the file permissions to 644 when it modifies them. So go into the following files to set all matches of 0644 to 0755 before you install EM:
  1. easymod/em_includes/em_modio.php
  2. easymod/em_includes/em_ftp.php
Also, modify the check_file_scope function in your easymod/includes/admin_easymod.php.txt file by copying and pasting the code:

OPEN
easymod/includes/admin_easymod.php.txt

FIND

Code: Select all

if( !@file_exists(phpbb_realpath($filename)) || !strstr(phpbb_realpath($filename), phpbb_realpath($expected_scope)) )
REPLACE WITH

Code: Select all

//if( !@file_exists(phpbb_realpath($filename)) || !strstr(phpbb_realpath($filename), phpbb_realpath($expected_scope)) )
	if( !@file_exists(phpbb_realpath($filename)) )
The check_file_scope function should now look like this:

Code: Select all

function check_file_scope($filename, $expected_scope, $simply_die = false)
{
	global $db, $lang;

	// make sure a file is located somewhere inside the specified directory
	//if( !@file_exists(phpbb_realpath($filename)) || !strstr(phpbb_realpath($filename), phpbb_realpath($expected_scope)) )
	if( !@file_exists(phpbb_realpath($filename)) )
	{
		$message = sprintf($lang['EM_modio_open_read'], $filename);
		if( $simply_die )
		{
			$db->sql_close();
			die($message);
		}
		message_die(GENERAL_ERROR, $message);
	}
}
Save all the modified files and upload them to their proper sub-folders in the admin/mods/easymod folder. Then go ahead and try the EM install again...

Image

Demyx
Registered User
Posts: 20
Joined: Wed Mar 07, 2007 9:43 pm

Re: Help for easymod

Post by Demyx » Wed Mar 07, 2007 11:44 pm

still not working, im not sure if i followed the instructions wrong...
i set 755 to those 2 files you said

Demyx
Registered User
Posts: 20
Joined: Wed Mar 07, 2007 9:43 pm

Re: Help for easymod

Post by Demyx » Thu Mar 08, 2007 12:38 am

im getting closer now, i get a critical error now:

Code: Select all

CRITICAL ERROR: the file 'admin/mods/easymod/em_includes/em_ftp.php' could not be found. Please, make sure EasyMOD has been uploaded under the admin/mods/easymod/ directory of your phpBB installation.

Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: Help for easymod

Post by Nightrider » Thu Mar 08, 2007 6:22 am

This could be caused either by a corrupt file or if you didn't maintain the directory structure when you extracted the EM install files from the archive. So you might want to extract the EM files again if you don't see the following folder structure in the easymod directory, and if that isn't the problem, you probably should upload the easymod files to your server again...

EM Installation File Count

It sounds like some of the EM install files are corrupt or missing. You should try re-uploading them to your FTP Server...

This is what you should find in your easymod folder:
  • Image easymod - 3 files, 4 sub-folders
    • Image em_includes - 6 files
    • Image includes - 14 files, one sub-folder
      • Image sql - 6 files
    • Image languages - 2 files
    • Image templates - 23 files
  1. Image easymod - 3 files, 4 sub-folders
    • Image em_includes
    • Image includes
    • Image languages
    • Image templates
    • Image easymod.gif
    • Image easymod_display_functions.php
    • Image easymod_install.php
  2. Image em_includes - 6 files
    • Image em_cipher.php
    • Image em_ftp.php
    • Image em_functions.php
    • Image em_modio.php
    • Image em_schema.php
    • Image index.htm
  3. Image includes - 14 files, one sub-folder
    • Image sql
    • Image admin_easymod.php.txt
    • Image emc.gif
    • Image mod_complete.tpl
    • Image mod_diy_body.tpl
    • Image mod_header.tpl
    • Image mod_help.tpl
    • Image mod_history.tpl
    • Image mod_history_details.tpl
    • Image mod_install.tpl
    • Image mod_login.tpl
    • Image mod_preview.tpl
    • Image mod_process.tpl
    • Image mod_settings.tpl
    • Image mod_sql_body.tpl
  4. Image includes/sql - 6 files
    • Image sql_builder.php
    • Image sql_builder_mssql.php
    • Image sql_builder_mysql.php
    • Image sql_builder_postgresql.php
    • Image sql_parser.php
    • Image sql_reserved_keywords.php
  5. Image languages - 2 files
    • Image lang_easymod_english.php
    • Image lang_sql_parser.php
  6. Image templates - 23 files
    • Image display_debug.tpl
    • Image display_debug_footer.tpl
    • Image display_error.tpl
    • Image empw_settings.tpl
    • Image error.tpl
    • Image file_access.tpl
    • Image form_settings.tpl
    • Image ftp_settings.tpl
    • Image helpwin.tpl
    • Image hidden_access.tpl
    • Image install_info.tpl
    • Image nuttzy.jpg
    • Image page_footer.tpl
    • Image page_header.tpl
    • Image page_start.tpl
    • Image step1_classic.tpl
    • Image step1_simple.tpl
    • Image step1b_ftp.tpl
    • Image step1b_nowrite_nocopy.tpl
    • Image step1b_simple.tpl
    • Image step1b_write_copy.tpl
    • Image step1b_write_nocopy.tpl
    • Image step1c_empw.tpl
Image

Demyx
Registered User
Posts: 20
Joined: Wed Mar 07, 2007 9:43 pm

Re: Help for easymod

Post by Demyx » Thu Mar 08, 2007 8:43 pm

no didnt do anything... i removed it from my ftp re-extracted it and got the same error, and i dont have any files missing, i counted it

Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: Help for easymod

Post by Nightrider » Thu Mar 08, 2007 10:25 pm

Demyx wrote: still not working, im not sure if i followed the instructions wrong...
i set 755 to those 2 files you said

If your host requires that ALL of your files and folder permissions be set to 755, then you have to make sure that ALL the EM files and folders are set correctly. There are more than 2 files that need to have the correct permissions, so check all of the EM file and folder permissions...

Image

Demyx
Registered User
Posts: 20
Joined: Wed Mar 07, 2007 9:43 pm

Re: Help for easymod

Post by Demyx » Thu Mar 08, 2007 11:42 pm

yes they are all 755, i re-checked

Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: Help for easymod

Post by Nightrider » Fri Mar 09, 2007 5:06 am

Ok, how far along did you get with the EM install before you get this error? Try going into the admin/mods/easymod folder and delete the post_process.bat and post_process.sh files, then try the EM install again...

Image

Demyx
Registered User
Posts: 20
Joined: Wed Mar 07, 2007 9:43 pm

Re: Help for easymod

Post by Demyx » Fri Mar 09, 2007 10:54 pm

Nightrider wrote: Ok, how far along did you get with the EM install before you get this error? Try going into the admin/mods/easymod folder and delete the post_process.bat and post_process.sh files, then try the EM install again...

Image


when i typed in /forum name goes here/admin/Mods/Easymod/easymod_install.php

and i get a blank white page that gives me that critical error
ill try to see what happens when i delete those stuff :)


*EDIT: wheres post_process.bat and post_process.sh?

Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: Help for easymod

Post by Nightrider » Sat Mar 10, 2007 4:17 am

The following path is wrong. Is this a typo or is this what you see on your FTP Server???

Code: Select all

admin/Mods/Easymod/easymod_install.php
IF this is what you see on your server, you need to rename the Mods folder to mods and the Easymod folder to easymod. Font case IS important. Then try the EM install again...

The path to the EM install should look something like this:

Code: Select all

http://yourdomain.com/phpBB2/admin/mods/easymod/easymod_install.php
Image

Locked