Support Request: Too Many Problems!!

Temporary forum to obtain support while phpBB.com is offline.
Please use the support forum on phpBB.com
Forum rules
Temporary forum to obtain support while phpBB.com is offline.
Please use the support forum on phpBB.com
Locked
mankieapple
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Feb 01, 2009 11:20 pm

Support Request: Too Many Problems!!

Post by mankieapple »

Your board's URL: http://aftunes.net/v2/index.php
Version of phpBB3: 3.0.4
Was this a fresh install or a(n) update/upgrade/conversion (please be specific)? upgrade
If update, what package(s) did you use? The one provided by the official PHPBB website.
Did you use an automated wizard provided by your host to install phpBB? No sir
MODs you have installed: Just a custom style
When the problem started: When I updated it
Your level of expertise (be honest): Moderate

Hi guys! Since I upgraded my site last week I have had problem after problem.

I followed the instructions exactly as I was told when I was updating my forum, when the update was complete (which I was told was successful) i encountered numerous problems such as:
Fatal error: Not able to open ./cache/data_global.php in /home/aftunes/public_html/v2/includes/acm/acm_file.php on line 112
This error I have had fixed numerous times by my hosting provider, it seems I am unable to change the CHMOD settings of the data_global.php file myself. However anytime I do anything to my forum such as change any setting in the admin control panel this problem returns.

I have also had numerous problems with the "search" function of my forum - I have followed the advice of many and attempted to repair the database using phpMyAdmin but unfortunately I have had no success.

Myself as an admin and all other users are being logged out it seems ever few mins, or when the navigate to another page. I have seen others are having this problem too.


I have attempted to create a new forum and restore a backup of my current forum to regain the content and user lists etc. However either the backup fails to be restored or I get a General Error about the style. I have uploaded the style which I was using on my current forum and I have had no luck.

I am beginning to think that there is some serious conflicting between the my files before update and the files after the update, either that or something has corrupted.

At the moment I have a semi functioning forum which allows people to post sporadically, and read post. The search function and various others are out of action. I am starting to get some really PO'ed users and I would love to try and get this problem solved as it has been almost a week of messing around and I think I have exhausted all of my expertise (or lack there of haha :D). If anyone could help me then please get in touch.

Thanks very much in advance.

MA

PS I have just noticed how much I have said "I have" hahaha, apologies to all!

Pond Life
Registered User
Posts: 11
Joined: Sun Feb 01, 2009 11:48 pm
Location: http://127.0.0.1/
Contact:

Re: Support Request: Too Many Problems!!

Post by Pond Life »

Delete the contents of your cache directory EXCEPT index.html and .htaccess

User avatar
ric323
Registered User
Posts: 102
Joined: Sat Sep 29, 2007 1:09 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: Support Request: Too Many Problems!!

Post by ric323 »

If you have no MODs, then I suggest you replace ALL your files (except config.php) from the latest "full install" package, as described in the installation notes.
(There's a copy here: docs/INSTALL.html#update_full )

This won't harm your custom style, although you should check if there is a version of it updated for 3.0.4, or you will be missing some messages in the ACP. The solution to that is to only use prosilver for your admin user.
Also, check your cookie settings if people are getting logged out. Knowledge Base - Fixing incorrect cookie settings

mankieapple
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Feb 01, 2009 11:20 pm

Re: Support Request: Too Many Problems!!

Post by mankieapple »

Thanks very much for your advice guys.

I have come up with some kind of solution however I've got another problem now.
General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'phpbb_search_wordmatch' is marked as crashed and should be repaired [1194]

SQL

SELECT COUNT(*) as total_matches FROM phpbb_search_wordmatch

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/search/fulltext_native.php
LINE: 1402
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/search/fulltext_native.php
LINE: 1382
CALL: fulltext_native->get_stats()

FILE: includes/acp/acp_search.php
LINE: 435
CALL: fulltext_native->index_stats()

FILE: includes/acp/acp_search.php
LINE: 46
CALL: acp_search->index()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_search->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

I have tried repairing the file using phpMyAdmin without success. How can I go about doing this? Thanks very much guys!

User avatar
Noxwizard Online
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 136
Joined: Sun Dec 18, 2005 5:44 pm
Location: Texas
Contact:

Re: Support Request: Too Many Problems!!

Post by Noxwizard »

Did phpMyAdmin say it repaired the table or that it was already up to date?

mankieapple
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Feb 01, 2009 11:20 pm

Re: Support Request: Too Many Problems!!

Post by mankieapple »

I believe it says that it is repaired. I get the following message :
aftunes_phpb2.phpbb_search_wordmatch repair status OK
Still no luck....

Locked