phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Discussion of general topics related to the new version and its place in the world. Don't discuss new features, report bugs, ask for support, et cetera. Don't use this to spam for other boards or attack those boards!
Forum rules
Discussion of general topics related to the new release and its place in the world. Don't discuss new features, report bugs, ask for support, et cetera. Don't use this to spam for other boards or attack those boards!
Post Reply
Martin Blank
Registered User
Posts: 687
Joined: Sun May 11, 2003 11:17 am

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Martin Blank »

SHS` wrote: The converter only does batches of 2000 posts (previously 6000, as we were testing it on the phpBB.com DB), and have successfully restarted it (also by deliberately killing it) with it only clearing out the last partially completed batch (otherwise will get double-converted topics/posts/PMs).

It seemed to have scrapped the existing posts and started over when I was doing it. I had phpMyAdmin open with one tab showing things before the run began, and another that I refreshed every few minutes (sometimes faster) to see the running results. The crashes came at about the 63,000 post point using the original default settings of 6000/30, and I saw it cycle up through the 20,000 post point after the first restart. I saw it cycle through that point again when I set it to Meik's 2000/10 setting suggestion, which is what allowed it complete.
You can never go home again... but I guess you can shop there.
User avatar
Matty05
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Nov 10, 2006 5:15 pm
Location: Groitzsch (Germany)
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Matty05 »

Now i try to convert my Puplic Board 126879 Posts and 5990 User.
No i will not use PhpBB 3 Puplic, its only a test.

But now i have this:
"500 Internal Server Error
Server error!
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.

Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script."


Cant i convert my board on RC ?
Kokuei
Registered User
Posts: 64
Joined: Sun Nov 26, 2006 6:19 pm
Location: On the other end of the cable.
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Kokuei »

Matty05 wrote: Now i try to convert my Puplic Board 126879 Posts and 5990 User.
No i will not use PhpBB 3 Puplic, its only a test.

But now i have this:
"500 Internal Server Error
Server error!
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.

Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script."
Cant i convert my board on RC ?

Well, I suppose this script is the one that will upgrade to RC1. But it's still being heavily tested and fixed. This may be a dumb question but have you turned on the error-messages for php? That may provide more info.
BondGamer
Registered User
Posts: 113
Joined: Mon Dec 15, 2003 8:20 pm
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by BondGamer »

Can anyone else test out if there is an issue of unbanning a previously banned user before the conversion. That they receive the message, "You have specified an inactive username. Please activate your account and try again. If you continue to have problems please contact a board administrator." when trying to login, but their account is not inactive. I submitted this as a bug report but Acid tagged it as a support request.
User avatar
alycad
Registered User
Posts: 21
Joined: Fri Mar 18, 2005 7:44 pm
Location: Lisboa
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by alycad »

alycad wrote: I have a similar problem...

Image

I specify the prefix... like it is, the path... http://www.phpbb.globalfree.net/forum
it should be ../forum like i used.

but i get this error:
The table prefix needs to be the one used by the software you are converting from.
» Specified table prefix was phpbb_

Thats it... as anoyne found this?

Alvaro


All right...

now i have a phpbb2 vanilla forum...
http://www.phpbb.globalfree.net/phpbb2/

and i have.. a beta5 here:
http://www.phpbb.globalfree.net/phpBB3

I get this error on primary page of convertor:

The table prefix needs to be the one used by the software you are converting from.
» Specified table prefix was phpbb_

Image

My config.php from http://www.phpbb.globalfree.net/phpbb2/ is:

Code: Select all

<?php

    $dbms = 'mysql' ;

    $dbhost   = 'localhost' ;
    $dbname   = 'phpbb_phpb1'   ;
    $dbuser   = 'phpbb_phpb1' ;
    $dbpasswd = 'dfgdgdfg' ;

    $table_prefix = 'phpbb_' ;

    define ( 'PHPBB_INSTALLED' , TRUE ) ;

?>
as u can see my phpbb2 as _phpbb prefix.

So.. what the fuc* is wrong with my conversor...
Its just me?

Im working on this... for more than 10 hours...

phpbb2 as u see now, this morning was phpbbfm... i have recovered all tables from phpbbfm pass it to ipb.. and then to phpbb2.22

now i have a clean vanilla install and there is no reason for this conversor not to work with me.

Am I right?

best reg,

Alvaro

ps: whooo!!! i really missed this phpbb matters ;)

congrats to all team and users, and long live phpbb3
http://www.globalfree.net" target="_blank
Just feel it
Image
User avatar
alycad
Registered User
Posts: 21
Joined: Fri Mar 18, 2005 7:44 pm
Location: Lisboa
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by alycad »

btw... 5 min till my forum phpbb3 was hacked, since i put here some info...
someone is having much fun :D :D :D :D
http://www.globalfree.net" target="_blank
Just feel it
Image
User avatar
D@ve
Registered User
Posts: 22
Joined: Thu Sep 02, 2004 1:38 am

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by D@ve »

Suggestion:
Is it possible to redirect the sql-output from the converter to a textfile instead of the (new) DB? That would make it easier to proceed aborted converting sessions.

Regards, Dave
http://www.2sounde.de" target="_blank - das kostenlose online-magazin für musiker
User avatar
Wernight
Registered User
Posts: 26
Joined: Sun Apr 02, 2006 2:15 pm
Location: France
Contact:

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Wernight »

I get this error in the last step of the conversion using XAMPP local server: MySQL server has gone away [2006]. It's probably because there was a mysql_close and a mysql_query after.

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

MySQL server has gone away [2006]

SQL
SELECT user_lang FROM phpbb_users WHERE user_id = 1633

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 132
CALL: dbal->sql_error()

FILE: install/convertors/functions_phpbb20.php
LINE: 334
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE:
LINE:
CALL: phpbb_set_encoding()

FILE: install/install_convert.php
LINE: 1640
CALL: call_user_func_array()

FILE: install/install_convert.php
LINE: 976
CALL: install_convert->process_row()

FILE: install/install_convert.php
LINE: 176
CALL: install_convert->convert_data()

FILE: install/index.php
LINE: 300
CALL: install_convert->main()

FILE: install/index.php
LINE: 187
CALL: module->load()
I should also specify that on top there is

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 2967: Undefined index: file
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 2993: Undefined index: line
I also tried to test on my Linux server but I got a memory problem: Out of memory. :(

Code: Select all

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1179857 bytes) in /..................../httpdocs/forum/includes/message_parser.php on line 1194
Btw. It doesn't support working in safe mode.
Last edited by Wernight on Thu Jan 11, 2007 10:54 am, edited 2 times in total.
Klors
Registered User
Posts: 95
Joined: Fri Sep 19, 2003 2:08 pm

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Klors »

alycad wrote: as u can see my phpbb2 as _phpbb prefix.

So.. what the fuc* is wrong with my conversor...
Its just me?

Im working on this... for more than 10 hours...

phpbb2 as u see now, this morning was phpbbfm... i have recovered all tables from phpbbfm pass it to ipb.. and then to phpbb2.22

now i have a clean vanilla install and there is no reason for this conversor not to work with me.

I had both phpBB installations using the same database just having different prefixes, is that how you're trying or do you have seperate mySQL databasess?
Klors
Registered User
Posts: 95
Joined: Fri Sep 19, 2003 2:08 pm

Re: phpBB2 -> phpBB3 Upgrade Script Discussion

Post by Klors »

Wernight wrote: I also tried to test on my Linux server but I got a memory problem: Out of memory. :(
In which case can't you just reduce the number of records it processes at once as per Acyd's note a few pages back?
Post Reply