bbcode error

Discussion of general topics related to the new version and its place in the world. Don't discuss new features, report bugs, ask for support, et cetera. Don't use this to spam for other boards or attack those boards!
Forum rules
Discussion of general topics related to the new release and its place in the world. Don't discuss new features, report bugs, ask for support, et cetera. Don't use this to spam for other boards or attack those boards!
Post Reply
User avatar
cotp
Posts: 14
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:31 am

bbcode error

Post by cotp »

I had posted a bbcode

Code: Select all

 [MYBBCODE]{text}[/MYBBCODE]
then I validated it and for some reason wanted to change it to smallcaps
So I pressed edit.

And then when I change it to

Code: Select all

 [mybbcode]{text}[/mybbcode]
I got the following message:
The BBCode tag name that you selected already exists.


My question is: is it possible to change the case after it has been created ?

Cotp
User avatar
Highway of Life
Registered User
Posts: 1399
Joined: Tue Feb 08, 2005 10:18 pm
Location: I'd love to change the World, but they won't give me the Source Code
Contact:

Re: bbcode error

Post by Highway of Life »

A: Yes
Image
User avatar
cotp
Posts: 14
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:31 am

Re: bbcode error

Post by cotp »

I meant the case of the bbcode itself... Do you know how to dothat Highway of Life without having this error message ?

Thanks in advance,

Cotp
User avatar
Highway of Life
Registered User
Posts: 1399
Joined: Tue Feb 08, 2005 10:18 pm
Location: I'd love to change the World, but they won't give me the Source Code
Contact:

Re: bbcode error

Post by Highway of Life »

First, I think it's a bug that it does not just allow you to change the case name...

But, there is an easy work-around:
Lets say you have [MYBBCODE]{TEXT}[/MYBBCODE]
you would first change it to:
[bling]{TEXT}[/bling]
save >
then change it to:
[mybbcode]{TEXT}[/mybbcode]

That'll do it for you.

Also, BBCode is not case sensitive, so you can use [MYBBCODE] or [mybbcode] in the posts, and they will parse the same.

Hope that helps. :)
Image
User avatar
cotp
Posts: 14
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:31 am

Re: bbcode error

Post by cotp »

Thanks for the hint Highway of Life ;)

Why didn't I thought of it before ;) :P
User avatar
naderman
Consultant
Posts: 1727
Joined: Sun Jan 11, 2004 2:11 am
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: bbcode error

Post by naderman »

Because that's not what one should have to do, why don't people create bug reports if they find bugs? :(
User avatar
Nicholas the Italian
Registered User
Posts: 659
Joined: Mon Nov 20, 2006 11:19 pm
Location: 46°8' N, 12°13' E
Contact:

Re: bbcode error

Post by Nicholas the Italian »

Because creating workarounds is what distinguishes humans from machines? If programs are perfect, what are people here for... Just guessing... ;)
jimmygoon
Registered User
Posts: 75
Joined: Thu Jun 23, 2005 3:59 am

Re: bbcode error

Post by jimmygoon »

This type of bug is prevalant in TONS of software including, last time I checked, Windows... at least on some certain folders... but I agree it shouldn't be this way.

Its probably a matter of it running through the old "all-to-uppercase data a" CHECKED AGAINST "all-to-uppercase data b" stuff....
User avatar
Highway of Life
Registered User
Posts: 1399
Joined: Tue Feb 08, 2005 10:18 pm
Location: I'd love to change the World, but they won't give me the Source Code
Contact:

Re: bbcode error

Post by Highway of Life »

I should have indicated in my first post, to post it as a Bug report, but I think I forgot to mention it, as my mind was preoccupied with figuring out the current work around. :)

If you come across something that seems like it *might* be a bug report, go ahead and report it... the devs will easily be able to tell if it has been fixed already, or if it's not a bug report.
In this case, it's always better to assume that it has not been reported, then assume otherwise.
Image
Post Reply