Newbie Here

Wondering why that MOD you have won't install correctly? Let's take a look
Forum rules
DO NOT give out any FTP passwords to anyone! There is no reason to do so! If you need help badly enough, create a temporary FTP account that is restricted to only the files that you need help with and give the information for that. Giving out FTP information can be very dangerous!
Locked
moonchild65
Registered User
Posts: 4
Joined: Sun Jan 06, 2008 6:13 pm

Newbie Here

Post by moonchild65 »

OK I am very new to all this and I need help. Please go easy on me. I installed EM with no problems at all. I have been trying to install some mods with EM but for some reason it never shows up when I go to my board to install it. I have read over and over again on how to do.. I have spent last 2 days trying to figure out what I am doing wrong. I d/l the mod and I upload it to the folder I made for in admin/mod/folder with name of mod no spaces. Now I guess I should first ask.. When I d/l these mods they in a winrar file. Do I have to unzip that first and upload every single file to the folder I made or do I upload it zipped up and unzip it to the folder. I am so lost here. Im sorry if I sound nuts but I am really trying to learn all this on my own and I need a lilttle help. Thanks for any help you can give me.
moonchild
Realisty
Registered User
Posts: 107
Joined: Sat Jan 20, 2007 3:37 pm

Re: Newbie Here

Post by Realisty »

Unzip the content first and then upload it ..... make sure to keep the directory structure as it is when you unzip it
moonchild65
Registered User
Posts: 4
Joined: Sun Jan 06, 2008 6:13 pm

Re: Newbie Here

Post by moonchild65 »

Thanks for the info. I did what you had suggested and its just not seeing the mod at all. Not really sure what to try next.. Thanks for your help though. If you think of anything else I can do I would apreciate it.
moonchild
moonchild65
Registered User
Posts: 4
Joined: Sun Jan 06, 2008 6:13 pm

Re: Newbie Here

Post by moonchild65 »

Thanks for the info. I did what you had suggested and its just not seeing the mod at all. Not really sure what to try next.. Thanks for your help though. If you think of anything else I can do I would apreciate it.
moonchild
moonchild65
Registered User
Posts: 4
Joined: Sun Jan 06, 2008 6:13 pm

Re: Newbie Here

Post by moonchild65 »

OK tried a different mod doing what you sugested and it worked. wooooooooohoooooooooo lol.. I guess it was a bad mod. Thank you so much for the help. :D
Last edited by moonchild65 on Sun Jan 06, 2008 10:00 pm, edited 1 time in total.
Realisty
Registered User
Posts: 107
Joined: Sat Jan 20, 2007 3:37 pm

Re: Newbie Here

Post by Realisty »

Glad to hear that the second mod worked for you ;)
User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 1006
Joined: Tue Feb 28, 2006 5:26 pm

Re: Newbie Here

Post by Lumpy Burgertushie »

most likely you were uploading the MOD folder into the folder you made.

most MODs come in a folder with the proper name, therefore, you simply upload that folder to the admin/mods directory.

in this case, you do not need to make a folder first.

for instance, if your mod is named "mod1"

your correct path would be;

admin/mods/mod1

not,

admin/mods/mod1/mod1

hope this helps,

robert
Locked