installin simple subforum how to???? help

Having problems installing EM? Let's fix that
Forum rules
DO NOT give out any FTP passwords to anyone! There is no reason to do so! If you need help badly enough, create a temporary FTP account that is restricted to only the files that you need help with and give the information for that. Giving out FTP information can be very dangerous!
Locked
ashras99
Posts: 76
Joined: Thu Jul 27, 2006 1:55 pm

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by ashras99 »

I try to installing on my live forum..and doesnt give any critical warning with the default mod file but shows lots of warnings like no row in templates tpl files.

But still i completed the installation and when i checked my forum...then lots of erros are coming on the main page...so i revert back the backup through EM because some users are online on my forum.

So, i think Simple subforum can work fine with subsilver if installing through EM but not with other templates... and have to do mannualy ?
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by Nightrider »

Actually if you cut down the FIND statements so that they only look for key words or phrases, you can install the MOD most times into any template file. The overall_header.tpl is the file that causes the most problems though, so occasionally you are forced to manually add the code to it on alternative templates. But most times you can fix the MOD script so that it will cleanly install into all of your template files using EM...

Image
ashras99
Posts: 76
Joined: Thu Jul 27, 2006 1:55 pm

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by ashras99 »

These are the warnings i got on installation on my live forum... so tell me what to change

Code: Select all

Warning

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/index_body.tpl] could not find:

<span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span></td> 
<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td> 
<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td> 

MOD script line #819 :: FAQ :: Report 

******************************************************* 
 

Error Detail 
  
Warning

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/overall_header.tpl] could not find:

@import url("templates/ambience_x/formIE.css"); 

MOD script line #898 :: FAQ :: Report 
  
 
***************************************************************************  
 

Error Detail 
  
Warning

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/ambience_x.cfg] could not find:

$images['forum_locked'] = "$current_template_images/folder_locked_big.gif"; 

MOD script line #938 :: FAQ :: Report 
  
 ***************************************************************************

 

Error Detail 
  
Warning

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/viewforum_body.tpl] could not find:

<td align="left" valign="middle" class="nav" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a> 

MOD script line #960 :: FAQ :: Report 
  
 
***********************************************************************  
 

Error Detail 
  
Warning

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/viewtopic_body.tpl] could not find:

<td align="left" valign="middle" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a> 

MOD script line #1079 :: FAQ :: Report
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by Nightrider »

Ok, try this:

OPEN
simple_subforums_1.0.1.txt

FIND

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
REPLACE WITH

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
{catrow.forumrow.MODERATORS}
{catrow.forumrow.TOPICS}
{catrow.forumrow.POSTS}
FIND

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$images['forum_locked'] = "$current_template_images/folder_locked_big.gif";
REPLACE WITH

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$images['forum_locked']
FIND

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
	  <td align="left" valign="middle" class="nav" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>
REPLACE WITH

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
{L_INDEX}
FIND

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<td align="left" valign="middle" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>
REPLACE WITH

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
{L_INDEX}
FIND

Code: Select all

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/posting_body.tpl
BEFORE ADD - Do Not Overwrite the OPEN command

Code: Select all

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/amby_x/amby_x.css


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
@import url


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

/* Begin Simple Subforums MOD */
a.topic-new, a.topic-new:visited { color: {T_BODY_HLINK}; }
a.topic-new:hover, a.topic-new:active { color: {T_BODY_LINK}; }
/* End Simple Subforums MOD */
You will still see a Warning error for the amby_x/overall_header.tpl file, but you can ignore it. The code will be placed in the new section that you added above that modifies the amby_x.css file...

Save, upload, and try again using EM...

Image
ashras99
Posts: 76
Joined: Thu Jul 27, 2006 1:55 pm

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by ashras99 »

few points... that i have noiced in tpl files after your code changes..

In index_body.tpl file there is no code like this

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
{catrow.forumrow.MODERATORS}
{catrow.forumrow.TOPICS}
{catrow.forumrow.POSTS}


Code in my file is..

Code: Select all

<!-- <br /> --> 
     </span><!-- 
     <span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span> 
     --></td>
	<td class="row1" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
	<td class="row1" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}</span></td>

********************************************************************************


In Viewforum_body.tpl

No code like this...

Code: Select all

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
     <td align="left" valign="middle" class="nav" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>
But available code is...

Code: Select all

<td align="left" valign="middle" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>

********************************************************************************
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by Nightrider »

EM only needs a key word or phrase on each line of the FIND to know where to look. With EM, less is best. So if you go back to the FIND that I suggested, you will be able to find each part of each line in most of your template files. Remember less is best. The more detail you include in the FIND statement, the more likely that it will fail...

Try my suggestions and see if they work. I imagine that you will be pleasantly surprised...

Image
ashras99
Posts: 76
Joined: Thu Jul 27, 2006 1:55 pm

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by ashras99 »

After your suggested code i still get this error...

Code: Select all

FIND FAILED: In file [templates/amby_x/index_body.tpl] could not find:

{catrow.forumrow.MODERATORS} 
{catrow.forumrow.TOPICS} 
{catrow.forumrow.POSTS} 

MOD script line #819 :: FAQ :: Report
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by Nightrider »

Is that the only warning error left? That's progress...

Could you provide a text link to your amby_x/index_body.tpl file? If it is significantly different from the others, you may be forced to apply the MOD code to it after installing the MOD...

Image
ashras99
Posts: 76
Joined: Thu Jul 27, 2006 1:55 pm

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by ashras99 »

Warning error for the amby_x/overall_header.tpl file also left..but you said left that.

file link

Code: Select all

http://www.cronesspublishing.com/index_body.tpl.txt
Nightrider
Registered User
Posts: 7219
Joined: Tue Nov 16, 2004 8:54 pm
Location: Florida, US
Contact:

Re: installin simple subforum how to???? help

Post by Nightrider »

Ok, someone has commented out some of this code and changed the formatting a bit. You can make a slight modification to the file so that EM will be able to apply the code to it...

Try this:

OPEN
amby_x/index_body.tpl

FIND

Code: Select all

</span><!-- 
     <span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span> 
     --></td>
<td class="row1" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
<td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
REPLACE WITH

Code: Select all

     </span><!--<span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span>--></td>
<td class="row1" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
<td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
Save and Upload to your amby_x folder, then run the SS MOD again using EM. You can ignore the Warning Error for your amby_x/overall_header.tpl file...

Image
Locked