Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tpl]

Having problems installing EM? Let's fix that
Forum rules
DO NOT give out any FTP passwords to anyone! There is no reason to do so! If you need help badly enough, create a temporary FTP account that is restricted to only the files that you need help with and give the information for that. Giving out FTP information can be very dangerous!
Locked
SlatFats
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2002 7:06 pm
Location: Gresham, Oregon USA
Contact:

Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tpl]

Post by SlatFats » Fri Aug 20, 2004 5:39 am

I have two templates on my board. subSilver and BBTech. I have BBTech set as the default and I also override the members chosen template. I do not know why I'm getting the following error since I had alpha v0.0.11a installed on this same board before I upgraded to phpBB 2.0.10.

Please advise.
EM installer v0.1.13 wrote: phpBB version: 2.0.10
Working Dir: /home/bside/public_html/admin/mods/easymod
Install Step: 7
Mode:
The Error wrote: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tpl].
Permissions: (including system errors)

read access :: OK
write access :: No
root path write :: No
chmod access :: unattempted
unlink access :: unattempted
mkdir access :: unattempted
tmp path write :: OK
FTP extension :: OK
Safe Mode :: OFF
copy access :: No



Recommendations:
write: buffer & ftp
move: automated FTP

Selected settings:
write: ftpb
move: ftpa
ftp dir: public_html
ftp host: localhost
ftp debug: false
ftp ext: ext
ftp cache: false

CWD Listing:

Code: Select all

drwxr−xr−x . 
drwxr−xr−x .. 
−rw−r−−r−− lang_easymod.php 
−rw−r−−r−− easymod.gif 
−rw−r−−r−− easymod_install.php 
−rw−r−−r−− easymod_display_functions.php 
drwxr−xr−x templates 
drwxr−xr−x em_includes 
drwxr−xr−x includes 
drwxr−xr−x processed 
drwxr−xr−x backups 
−rw−r−−r−− post_process.sh 
−rw−r−−r−− post_process.bat
Warning: Missing argument 7 for test_ftp() in /home/bside/public_html/admin/mods/easymod/em_includes/em_ftp.php on line 34

Testing FTP access...
1) Logged in successfully
PWD: /
Dir listing: (0 files being listed)
2) CD to EasyMOD path successfully
3) wrote to phpBB root successfully

FTP access test :: successful

SlatFats
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2002 7:06 pm
Location: Gresham, Oregon USA
Contact:

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by SlatFats » Sat Aug 21, 2004 4:36 am

The following is with FTP Debug turned on
EM installer v0.1.13 wrote: phpBB version: 2.0.10
Working Dir: /home/bside/public_html/admin/mods/easymod
Install Step: 7
Mode:
The Error wrote: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tpl].
Permissions: (including system errors)

read access :: OK
write access :: No
root path write :: No
chmod access :: unattempted
unlink access :: unattempted
mkdir access :: unattempted
tmp path write :: OK
FTP extension :: OK
Safe Mode :: OFF
copy access :: No



Recommendations:
write: buffer & ftp
move: automated FTP

Selected settings:
write: ftpb
move: ftpa
ftp dir: public_html
ftp host: localhost
ftp debug: true
ftp ext: ext
ftp cache: false

CWD Listing:

Code: Select all

drwxr−xr−x . 
drwxr−xr−x .. 
−rw−r−−r−− lang_easymod.php 
−rw−r−−r−− easymod.gif 
−rw−r−−r−− easymod_install.php 
−rw−r−−r−− easymod_display_functions.php 
drwxr−xr−x templates 
drwxr−xr−x em_includes 
drwxr−xr−x includes 
drwxr−xr−x processed 
drwxr−xr−x backups 
−rw−r−−r−− post_process.sh 
−rw−r−−r−− post_process.bat
Warning: Missing argument 7 for test_ftp() in /home/bside/public_html/admin/mods/easymod/em_includes/em_ftp.php on line 34

Testing FTP access...
1) Logged in successfully
PWD: /
Dir listing: (0 files being listed)
2) CD to EasyMOD path successfully
3) wrote to phpBB root successfully

FTP access test :: successful

SlatFats
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2002 7:06 pm
Location: Gresham, Oregon USA
Contact:

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by SlatFats » Sat Aug 21, 2004 5:32 am

The following is after deleting all files related to Easy Mod and also deleting the mysql easymod table and phpbb_config rows for Easy Mod. I tried to run as new installation and it failed even worse. It changed my lang_admin.php file to a zero byte file.
EM installer v0.1.13 wrote: phpBB version: 2.0.10
Working Dir: /home/bside/public_html/admin/mods/easymod
Install Step: 7
Mode:
The Error wrote: Could not find $lang['MOD_control_tag'] = '0.1.13 in [language/lang_english/lang_admin.php].
The Error wrote: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tpl].
Permissions: (including system errors)

read access :: OK
write access :: No
root path write :: No
chmod access :: unattempted
unlink access :: unattempted
mkdir access :: unattempted
tmp path write :: OK
FTP extension :: OK
Safe Mode :: OFF
copy access :: No



Recommendations:
write: buffer & ftp
move: automated FTP

Selected settings:
write: ftpb
move: ftpa
ftp dir: public_html
ftp host: localhost
ftp debug: true
ftp ext: ext
ftp cache: false

CWD Listing:

Code: Select all

drwxr−xr−x . 
drwxr−xr−x .. 
−rw−r−−r−− lang_easymod.php 
−rw−r−−r−− easymod.gif 
−rw−r−−r−− easymod_install.php 
−rw−r−−r−− easymod_display_functions.php 
drwxr−xr−x templates 
drwxr−xr−x em_includes 
drwxr−xr−x includes 
drwxr−xr−x processed 
drwxr−xr−x backups 
−rw−r−−r−− post_process.sh 
−rw−r−−r−− post_process.bat
Testing FTP access...
1) Logged in successfully
PWD: /
Dir listing: (0 files being listed)
2) CD to EasyMOD path successfully
3) wrote to phpBB root successfully

FTP access test :: successful

Nuttzy99
Registered User
Posts: 927
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Contact:

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by Nuttzy99 » Mon Aug 30, 2004 10:22 pm

Do you have mod_install.tpl in your EM includes folder?

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
My Other Site

Ermac
Registered User
Posts: 2
Joined: Tue Aug 31, 2004 1:18 am

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by Ermac » Tue Aug 31, 2004 1:23 am

I am having the same problem, but i downloaded the phpbb basic pack and the mod_install.tpl file isn't included in there either! Where can i find this file?

Nuttzy99
Registered User
Posts: 927
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Contact:

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by Nuttzy99 » Tue Aug 31, 2004 1:53 am

Ermac wrote:i downloaded the phpbb basic pack
I don't know what that is.
Ermac wrote:and the mod_install.tpl file isn't included in there either! Where can i find this file?
It is an easymod file. It is in the admin/mods/easymod/em_includes directory and then EM moves it to where it needs to go. Make sure you have it in that directory I listed.

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
My Other Site

Nords
Registered User
Posts: 1
Joined: Tue Aug 31, 2004 9:38 pm

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by Nords » Tue Aug 31, 2004 9:42 pm

I got that error but I have subSilver template install!!

But the thing is that Im using BBLite template as my primary one.
The Error wrote: Critical Error: EasyMOD cannot be installed. The subSilver template is not present in the templates directory. This template is required as the baseline template for MOD installations. The subSilver template is provided in the standard phpBB download at http://www.phpbb.com." target="_blank
PS: its not cool to register just to ask one question.

tankest
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Sep 01, 2004 6:50 pm

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by tankest » Wed Sep 01, 2004 6:59 pm

I have exactly the same error as Nords has.
I'm using phpBB 2.0.8 and i had a previous version of EM installed and it worked perfectly.

User avatar
A_Jelly_Doughnut
Registered User
Posts: 1780
Joined: Wed Jun 04, 2003 4:23 pm

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by A_Jelly_Doughnut » Fri Sep 03, 2004 1:57 am

Nords and tankest: You will need to reinstall subSilver in order to use EasyMOD. At this time it is required that subSilver is installed.
A_Jelly_Doughnut

SlatFats
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2002 7:06 pm
Location: Gresham, Oregon USA
Contact:

Re: Could not find [templates/subSilver/admin/mod_install.tp

Post by SlatFats » Sat Sep 04, 2004 5:28 pm

Thanks. I will look for that file in the EM install folder.

Locked